Tvoj vlastný VPS pre nové projekty!

Lesedauer 2 Minuten

V posledných mesiacoch pracoval náš tím usilovne na rozšírení easyname portfólia o nový produkt – virtuálny server VPS. Úvodný prieskum, ktorý sme uskutočnili s našimi zákazníkmi, nám poskytol veľa informácií a ukázal nám, čo považujete pri VPS produktoch za mimoriadne dôležité.

Najčastejšie sa v prieskume objavovali také dôležité vlastnosti ako výkon, škálovateľnosť a flexibilita. Naša nová VPS-platforma spĺňa tieto požiadavky a navyše je v ponuke za atraktívne ceny. Presvedčte sa sami a prečítajte si o našich nových virtuálnych serveroch viac priamo na našej webovej stránke.   

Výhody virtuálneho servera

Na rozdiel od fyzických serverov možno virtuálne servery jednoduchšie a rýchlejšie škálovať a pri rovnakom výkone generujú nižšie prevádzkové náklady. Virtuálne servery sa dajú rýchlo vytvoriť a v prípade potreby tak isto rýchlo opäť vymazať. V našom poslednom blogovom príspevku sme detailne zhrnuli všetky hlavné výhody našich virtuálnych serverov a taktiež ich aj porovnali s dedikovanými servermi.

Výkon, flexibilita & škálovateľnosť

Začni s takými zdrojmi, ktoré spĺňajú tvoje aktuálne požiadavky. Ak budeš raz potrebovať viac zdrojov (CPU, RAM alebo SSD-úložisko), môžeš jednoducho niekoľkými klikmi v control paneli upgradovať na silnejší server. Reštart nie je potrebný a tvoje dáta ostanú samozrejme aj po upgrade zachované. Ku každému VPS dostaneš dedikované adresy IPv4 a IPv6, ktoré ostanú natrvalo pridelené k tvojmu serveru. V prípade potreby môžeš pridať ešte ďalšie IPv4-adresy ako addons.

Naše virtuálne servery sa prevádzkujú výlučne na SSD-harddiskoch a bežia na najnovšej hardvérovej generácii serverov Dell PowerEdge. Rozsiahla ochrana DDoS zabezpečuje, že tvoj server vydrží aj kybernetický útok a budeš ho mať naďalej k dispozícii.

Úplná kontrola a sloboda

S vlastným serverom získaš úplnú kontrolu nad systémom. Ako administrátor (alebo root) sám rozhoduješ o tom, čo beží na tvojom serveri, a zároveň ostaneš úplne slobodný ohľadom používania nástrojov, najrôznejších webových technológii ako aj programovacích a skriptovacích jazykov.

Správny VPS pre tvoj projekt

Požiadavky na server sú často také mnohostranné, že je niekedy celkom ťažké vybrať správnu možnosť. Našimi rôznymi VPS-kategóriami by sme ti chceli v čo najväčšej miere pomôcť pri tomto rozhodnutí.

Pre každý prípad použitia nájdeš server s optimálnym rozdelením zdrojov:

  • CPU Optimised pre počítačovo intenzívne použitie 
  • General Purpose pre rozsiahle oblasti nasadenia
  • Memory Optimised pre intenzívne použitie RAM

K dispozícii máš tieto operačné systémy

Tvoj server ti umožňuje výber medzi rôznymi operačnými systémami. K dispozícii máš vždy aktuálnu verziu ako aj jednu či dve staršie.

Linux VPS 

  • Debian 10.0 / 64 Bit 
  • Debian 9.0 / 64 Bit 
  • Debian 8.0 / 64 Bit 
  • CentOS 8 / Minimal / 64 Bit 
  • CentOS 7 / Minimal / 64 Bit 
  • CentOS 6 / Minimal / 64 Bit 
  • Ubuntu 20.04 LTS / 64 
  • Ubuntu 18.04 LTS / 64 
  • Ubuntu 16.04 LTS / 64 

Windows VPS 

  • Windows Server Standard (Core / Semi Annual Channel) 
  • Windows Server 2019 – GUI – EN
  • Windows Server 2019 – GUI – DE 
  • Windows Server 2016 – EN
  • Windows Server 2016 – DE

Operačný systém môžeš kedykoľvek cez control panel servera zmeniť alebo ľubovoľne jedným klikom nanovo nainštalovať.

Užitočné addons

Aby si mal ešte väčšie pohodlie, doplň svoj server užitočnými doplnkami ako automatizovaný backup alebo snímka obrazovky (manuálny backup jedným klikom). Nemusíš sa už potom sám starať o zabezpečenie svojich dát a budeš profitovať z profesionálneho zálohovacieho riešenia.

NAKONFIGURUJ SI SVOJ VPS 

PS: Onedlho budeš mať k dispozícii aj doplnok Plesk Obsidian, ktorý ti umožní jednoduché spravovanie webových stránok alebo aplikácií na tvojom serveri.

easyname je známym rakúskym poskytovateľom webhostingových, doménových a webových služieb so sídlom vo Viedni. V Rakúsku úspešne pôsobí už od roku 2006 a medzičasom aj na viacerých európskych trhoch ako napríklad v Nemecku, Švajčiarsku, Francúzsku, Taliansku, Veľkej Británii a na Slovensku.

Vo Viedni má dve vlastné a moderné datacentrá, v ktorých sú na vysokovýkonných serveroch bezpečne uložené všetky dáta. easyname záleží na bezpečnosti každej webstránky, preto je oficiálnym sponzorom Let's Encrypt a bezpečnostné SSL certifikáty ponúka ako samozrejmosť ku každému hostingovému balíku zdarma. Vďaka intuitívnym nástrojom na tvorbu webových stránok, e-shopov a viac ako 70 Easy Install Apps uľahčuje každému rýchly štart do online sveta.